Open Street Maps

Det gratis kort alternativ

Open Street Map

Det er en rigtig god effekt, at vise kort på sin hjemmeside. På kortområdet er det, som med mange andre ting, google der fører an. Et kort fra google er altid opdateret og der bliver konstant justeret på designet i form af farver, kontraster, detaljegrad mv. Men træerne vokser ikke ind i himmelen – som man siger.

Google har besluttet at der skal registreres et API hvis man vil anvende deres kort. Når du registrerer API'et skal du også registrere dit kreditkort – for som google skriver – du skal betale for det du bruger. Google starter med at give dig for $200 fri brug af deres produkter Maps, Routes og Places. Når du har brugt for $200 så skal du til at betale. Deres prispolitik er lidt kompliceret – men kort fortalt – så svarer det til, at hvis du på en måned har op til 100.000 kort visninger – så skal du ikke betale noget.

Det ER altså stadig gratis for de fleste at bruge kort fra google – men de skal have oplysningerne om dit kreditkort – og det er jeg ikke glad for.

 

Open Street Map

Derfor er det rart at vide, at der findes et godt alternativ! Det er Open Street Map [OSM] som er et Open Source kortprojekt der kan opdateres og redigeres af alle. Til trods for måden OSM drives på er det et rigtigt godt alternativ til google. Dog er der ikke Streetview eller Satellit fotografier men det viser et fint kort på din hjemmeside – og så er det helt gratis og du skal ikke bruge API eller kreditkortoplysninger!